Nominujte kandidatkinju

Da li ste razmišljali ko je Vaša inspiracija u životu? 

Mi jesmo! I shvatili da nam svima treba ta tanana pozitivna, inspirativna priča koja je dio naših života. I da je trebamo, moramo podijeliti sa drugima.
Da li ste razmišljali kada i kako inspiracija preraste u izvrsnost? Kada ste posljednji put rekli za nekoga: ”Ona/on je izvrsna/tan?“ Da li je to bila floskula? Da li ste mu/joj zavidjeli na izvrsnosti? Da li ste pomislili da vi možete isto?!

Želimo da vas inspirišemo da se osvrnete oko sebe i prepoznate te IZVRSNE žene vašeg kraja i podijelite sa nama svoju priču o njihovoj izvrsnosti. Pričajući tople ljudske priče obojimo na trenutak svijet duginim bojama, polako ulicu po ulicu. Grad po grad. Pokažimo svu ljepotu bosanskohercegovačke žene. Žene, majke, komšinice, političarke, sportistkinje, poduzetnice, menadžerice, ratarke, kuharice, žene mađioničarke koja od ništa pravi ručak, dočekuje djecu, brine o bolesnom ili starom…

Zato smo u partnerstvu sa magazinom Gracija pokrenuli nagradu „Snaga izvrsnosti“ sa ciljem da dođemo do heroina iz sjene, do žena koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, koje nailaze na bezbroj prepreka, ali ih savladavaju bez pompe. Nagrada “Snaga izvrsnosti” slavi žene koje ostavljaju trag u svojim zajednicama. To su žene koje nas potiču da budemo bolji ljudi, koje nam pokazuju kako se može bolje i više.

Podijelite sa nama priču o izvrsnim ženama: