Trgovačka komora Kocaeli uzvatila posjetu Udruženju poslovnih žena u BiH

Poslovna posjeta Republici Turskoj u organizaciji Udruženja poslovnih žena u BiH, Područne Privredne komore Banjaluka i BIGMEV-A / Centar za razvoj  odnosa u BiH, poduzetnica i poslovnih žena održana je od 04. do 08.11.2017. godine. To je bio povod da Trgovačka komora Kodžaeli uzvati posjetu Udruženju poslovnih žena u BiH.
Upravo je ovo danas, 23.novembra, u Privrednoj/gospodarskoj komori Federacije Bosne i Hercegovine, na privrednim susretima istakao Necmi Bulut - predsjednik Upravnog odbora Trgovačke komore Kocaeli/Izmit – Republika Turska.
Ataše za ekonomiju, Ambasade Republike Turske, također se zahvalio ženama, i ukazao da je Udruženje poslovnih žena u BiH zaslužno za dolazak ove delegacije u Sarajevo.
Nakon predstavljanja privrednih, ekonomskih, i investicijskih potencijala Bosne i Hercegovine, održani su B2B susreti sa privrednicima Republike Turske.
Udruženje poslovnih žena u BiH na ovaj način, a ispunjavajući svoju misiju – povezuje poslovne žene i muškarce, poduzetnike, jer poduzetništvo nema gender u svojim problemima i ostvarenjima. Jedini cilj je podići privredu Bosne i Hercegovine na nivo u kojem ona može osigurati nova zapošljavanja, i zadržati postojeća.