15.marta Business café u Sarajevu: Proizvodnja, prirodna bogatstva,tehnološke inovacije u Bosni i Hercegovini

15.marta na Business café u Sarajevu  Agencija Global Market Solutions dovodi govornike koji će vam prenijeti svoje inspirativne životne priče koje su rezultirale poslovnim uspjehom. Gosti Business cafea birani su na osnovu njihove životne I poslovne filozofije kao i zaraznog poduzetničkog duha.

Gospodin Amir Reko je vlasnik kompanije Bohen i vlasnik je brenda REKO iz Sarajeva, koji se bavi proizvodnjom posuđa od drveta. Kompanija Reko plasira svoje proizvode isključivo na zapadnoevropsko tržište, sa fokusom na skandinavske zemlje.

Gospođa Aida Zubčević vlasnica  je kompanije Faveda  za proizvodnju herbalnih preparata i ljekovitog bilja. Faveda ima i vlastiti maloprodajni objekat, a svoje proizvode distribuira i širom Bosne i Hercegovine. Pored domaćeg tržišta, Faveda već deset godina izvozi i na inostrana tržišta.

Na ovom Business cafeu gostuju i zanimljivi mladi poduzetnici koji su prošle godine osvojili nagradu za start up business, Ekrem Nurović, Ejub Hadžić, Amer Zavlan i Haris Botić. Momci su  preuzeli  incijativu i  prvi u svijetu kreirali Knowlead društvenu mrežu za učenje. Webit festival uvrstio je ovaj start up među 100 najperspektivnijih u Evropi. 

Business café će se održat u Atrium sali hotela Europe, Sarajevo 15.marta, sa početkom u 18,00 sati

Zainteresovani za ovaj event mogu se prijaviti putem emaila info@gms.ba.

Ulaz  na event je besplatan, a broj mjesta ograničen.

Izvor