Glasanje za nagradu Snaga izvrsnosti

Zbog jednog broja žalbi koje posljednjih dana primamo emailom i putem naše facebook stranice želimo svim nominovanim ali i javnosti objasniti slijedeće; Naime, Udruženje poslovnih žena u BiH je on line sistem glasanja uspostavilo u saradnji sa IT kompanijom, u najboljoj namjeri da ovo glasanje učinimo fer i poštenim. Na žalost postoje oni koji zloupotrebljavaju IT tehnologije te pokušavaju na taj način napraviti privid o velikom broju glasova za pojedine nominovane. Protiv toga se i mnogo veće, s mnogo većim budžetima ali i IT sofisticiranije organizacije teško bore. Mi smo uradili sve što smo mogli s ograničenim sredstvima koje imamo, ali kao što je poznato “nema brave za koju lopov neće naći kalauz”. Pratimo abnormalne aktivnosti na platformi za glasanje i onemogućavamo daljnje malverzacije koliko je to moguće.

Ipak, bitno je, ponovo naglasiti da je on line glasanje samo jedan glas u žiriju. U žiriju koji se vodi standardima i kriterijima sjede još četiri osobe. Oni u obzir neće uzimati broj glasova prikupljenih online glasanjem.

Upravo tako smo na najbolji način omogućili da ovu časnu titulu ponesu upravo osobe koje to zaslužuju, iako sve nominovane se već mogu i trebaju smatrati pobjednicama. Priče o njihovom uspjehu i životnim izazovima dovoljan je dokaz da su sve i izvrsne i snažne. Upravo zato žiri ima težak posao. Ne sumnjajući u njihov profesionalizam radujemo se proglašenju laureatkinja 19.novembra ove godine.

Jednako, ne sumnjamo da iza online pokušaja malverzacije glasova stoje zlonamjernici koji ovu pozitivnu priču žele predstaviti u lošem svjetlu. No, to u isto vrijeme puno je više onih koji shvataju poentu nagrade i koji svakodnevno daju podršku. Posljednjih mjeseci Snaga izvrsnosti na svjetlo dana donijela je svijetlost u sumornu bh stvarnost i pokazala kako i s kim ova zemlja može bolje. Sve ove divne žene koje su nominovane izazivaju poštovanje i divljenje kod većine populacije. Ovim drugim, želimo da se povedu primjerima nominovanih za Snagu izvrsnosti.

Svakako vas molimo da nam i dalje ukazujete na sve nepravilnosti koje ste primjetili kod on line glasanja na nagrada@upzbih.ba ali i da glasate za svoje favoritkinje na www.upzbih.ba/nominacije. Svakako pratite i našu FB Stranicu za sve novosti i dešavanja.