Javni poziv za uključenje u poslovni inkubator – Program Inkubator (socijalnog) poduzetništva i turizma za žene

Nastavljajući sa aktivnostima u okviru projekta »Podsticajno okruženje za socijalno poduzetništvo i turizam za žene u BiH« a koji se odnosi na problem ekonomske nejednakosti žena preko podupiranja socijalnog poduzetništva u kulturnom turizmu u Srednjobosanskom kantonu (BiH), 23. augusta 2018. godine, u cilju dobrinosa rješavanju problema ekonomske nejednakosti žena uz pomoć (socijalnog) preduzetništva i turizma i sa njim povezanih industrija u BiH, objavljen je poziv za uključenje u poslovni inkubator.
Javni poziv i sve neophodne informacije o istom možete pronaći na sljedećem linku: http://poduzetnice.org/images/Javni_poziv_inkubator_24.8.pdf
Svrha inkubatora je da osigura podsticajno okruženje za razvoj i implementaciju poslovnih ideja i otvaranje novih radnih mjesta putem treninga, mentorstva i treniranja, finansijske podrške, prostora i podrške u marketinškim aktivnostima.
Program Inkubator (socijalnog) poduzetništva i turizma za žene bit će implementiran u okvirima Poslovnog Inkubatora „BeeZone“, odjela Centra za edukaciju mladih Travnik. Dio programa će se izvoditi i u Jajcu (u organizaciji JU “Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala Grada Jajca”).
Prijavite se popunjavanjem prijavnog formulara: http://poduzetnice.org/images/Prijavni_formular_24.8.pdf
Rok za dostavljanje je 23. septembar 2018. godine.
NOSILAC PROJEKTA: PiNA, Slovenija.
PROJEKTNI PARTNERI: Zavičajni muzej Travnik (BiH), Centar za edukaciju mladih Travnik (BiH), Udruženje za promociju i razvoj kreativnog izražavanja “Kreativni svijet!” Travnik (BiH), Udruženje žena “Viktorija 99” Jajce (BiH), Asocijacija mladih Vinac Jajce (BiH), J.U. Agencija za kulturno povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca (BiH), Uduženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini (BiH).