Održana konferencija “Upoznavanje prava žena kroz prizmu ženskog poduzetništva u Bosni i Hercegovini”

Konferencija na temu “Upoznavanje prava žena kroz prizmu ženskog poduzetništva u Bosni i Hercegovini” održana je u Zenici 24.10.2017. godine u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Zenici. Članica Udruženja poslovnih žena u BiH, Kristina Miklavčić je predavala na temu “Žensko poduzetništvo, prepreke i izazovi”.

U prepunoj sali studenata i studentica, uz predstavnika iz organizacije Konferencije, Kristina je predstavila rad Udruženja poslovnih žena u BiH, i upoznala ih sa misijom i vizijom, te sa ciljevima koji se postižu kroz ovakav oblik udruživanja žena. Predavanje je svakako za studente i studentice bilo neobično, obzirom da je interakcija postignuta kroz video o radu Udruženja kao i putem prikazivanja kratkih razgovora – intervjua sa članicama Udruženja -poduzetnicama.

Kristina je odgovarala i razgovarala na teme poslovanja u realnom sektoru i velikih korporacijskih sistema, razlikama u poslovanju malih i srednjih preduzeća u odnosu na međunarodno poslovanje stranih kompanija.

Svakako su najrađe dočekani konkretni poslovni savjeti: otvaranje firme, traženje posla, slučajevi iz prakse, ponašanja u poslovanju, prilagođavanje tržištu, itd.

[envira-gallery id=”1505″]