OTVORENE PRIJAVE ZA UČEŠĆE Dani poduzetništva žena 2019

Od 2014. godine Udruženje poslovnih žena u BiH organizuje manifestaciju Dane poduzetništva žena koji svake godine okupe oko 200 poduzetnica iz BiH i regiona kao i donosioce odluka, vladinog i nevladinog sektora, predstavnika EU i drugih međunarodnih diplomatskih i nevladinih predstavništava. Razmjena iskustva, razgovori o bitnim segmentima poduzetništva te uspostava saradnje osnovni su ciljevi „Dana poduzetništva žena“.

Dani poduzetništva žena 2019. održaće se  u Sarajevu i Tuzli uporedo i u saradnji s Festivalom savremene žene. Ovu manifestaciju podržao je i Ured Evropske Unije u BiH. Partner „Dana poduzetništva žena 2019“ je The association “Business Women of Bosnia and Herzegovina” iz Beča.

Program Dana poduzetništva žena ove godine biće posvećen poboljšanju zakonske regulative u poduzetništvu, kao i sistemskih rješenja za  žene poduzetnice iz ruralnih područja koje se primarno bave poljoprivredom i kućnom radinošću. 

Manifestaciju će pored konferencijskog dijela  obilježiti i Sajam poduzetništva žena te B2B susreti poduzetnica i stvaranja novih poslovnih veza.

Kao i do sada Udruženje će raditi na povezivanju poduzetnica širom BiH ali i regije a ove godine i cijele jugoistočne Evrope. Učešće su potvrdile poduzetnice i njihova poslovna udruženja iz Austrije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Slovačke, Češke, Mađarske i Turske.

Ukoliko i vi želite da učestvujete na Danima poduzetništva žena možete se prijaviti tako što ćete popuniti prijavu:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3_JhsnKV8jPbP-Yup8Z8IVi6jpwV72oMouVv2ulVq0tAieA/viewform?embedded=true