Poduzetnice regiona-zajedno smo jače

Skup “Poduzetnice regiona - zajedno smo jače”, održan je danas u Sarajevu u organizaciji Udruženja poslovnih žena u BiH, uz saradnju sa Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, te uz podršku zajedničkog programa Evropske unije i Njemačke Vlade za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH - EU ProLocal, kojeg sprovodi GIZ.

Gošća iz Hrvatske, Sanela Dropulić je prenijela iskustva poduzetnica iz Hrvatske u okviru Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, te kao autorica knjige “Ja (ne) mogu biti poduzetnica” govorila o značaju poduzetnica u društvu.

Udruženje poslovnih žena u BiH je predstavilo Dane poduzetništva žena u BiH za 2017 godinu. Predsjednica Upravnog odbora Udruženja, Ivana Bunoza je istakla da je za ovu godinu prioritet razgovor na teme “Iskustva i prakse lokalnih zajednica u podsticanju poduzetništva žena” i “Poduzetništvo u obrazovnom sistemu naše zemlje”, koji će se odvijati na okruglim stolovima. Korak dalje na Danima poduzetništva predviđenim za maj ove godine je afirmacija BiH privrede putem javnog natječaja za izbor “Autentičnog domaćeg BiH proizvoda”.

Snagu umrežavanja su i ovaj put pokazale poduzetnice Bosne i Hercegovine koje su prisustvovale skupu i interaktivno učestvovale u radu skupa. Današnjem skupu su prisustvovali i : Claire Bodony- Ambasadorica Francuske u BiH, Brigitte Heuel-Rolf - direktorica GIZ ureda u Bosni i Herzegovini i Crnoj Gori, Ahmet Egrlić - potpredsjednik Vanjskotrgovinske/ Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Aida Zubčević - predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH.