Poziv ekspertima i trenerima za ponudu usluga

Udruženje poslovnih žena u BiH realizuje prekogranični IPA INTERREG HR-BiH-ME projekat „Zajedno jači – Razvoj proizvoda i internacionalizacija“ – STRONGER. Trenutno je Udruženje u procesu istraživanja tržišta radi pripreme tenderske dokumentacije za prikupljanje ponuda.

U okviru aktivnosti STRONGER projekta predviđeno je održavanje specijalizovanih trodnevnih obuka (u malim grupama) i pružanje ciljanih usluga pojedinačnog savjetovanja za ciljne grupe – trenere i preduzetnike.

Zbog toga Udruženje poslovnih žena u BiH u cilju jasnog definisanja vremenskog okvira i budžeta, sprovodi istraživanje tržišta ekspertskih i trenerskih usluga.

Vaša kompanija treba da predloži tim predavača sa maksimalno 4 ključna eksperta (od kojih jedan može biti i vođa cijelog posla) za sve predviđene oblasti i neograničen broj ostalih eksperata. (zaposlenici u državnoj i lokalnoj administraciji mogu biti angažovani samo uz posebne uslove i uz obrazloženje).

Predviđeno je održavanje 12 obuka i to: 6 za trenere i 6 za SME.

Predviđeno je da konsultanti održe obuke iz sljedećih oblasti:

-Standardizacija proizvoda i internacionalizacija (prekogranična saradnja i izvoz)

-Marketing i brendiranje

-Prerada ljekovitog bilja

-E-commerce (elektronska trgovina) i B2B (business-to-business)

-Klasteri

-Mogućnosti finansiranja iz EU i drugih fondova.

Sve obuke trebaju biti završene do maja 2019.godine.

Geografsko područje projekta se odnosi na centralnu Hrvatsku i Dalmaciju, centralnu i južnu Crnu Goru, te zapadnu i sjevernu Bosnu i Hercegovinu. Ciljna grupa se odnosi na uzgajivače, prikupljače i prerađivače ljekovitog, aromatičnog i mediteranskog bilja.

Glavni cilj projekta je jačanje organizacija koje pružaju podršku biznisu i jačanje istraživačkih institucija koje su također podrška biznisu; savjetodavne usluge za pristup preduzeća tržištu i promocija prekograničnog klastera za sakupljače, uzgajivače i prerađivače bilja.

Udruženje poslovnih žena poziva Vas da iskažete interes za učešće u tenderskom procesu i predstavite svoj tim, te pošaljete eventualne reference.

Rok za iskazivanje interesa je 21.09.2018. godine do 12h na mail info@upzbih.ba.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije i pojašnjenja, slobodno nam se obratite na mail info@upzbih.ba ili broj telefona 033 204-768.