Poziv na savjetovanje za poduzetnice Gračanice

Udruženje poslovnih žena u BiH, u partnerstvu sa Gradom Gračanica poziva žene, a posebno poduzetnice ili one koje imaju poslovnu ideju sa područja ovog grada na savjetovanje koje će se održati 17.09.2020. godine u Hotelu „SAX“ u Gračanici (ul. Branilaca grada bb) sa početkom u 17:00h

Udruženje poslovnih žena u BiH, u partnerstvu sa Gradom Gračanica poziva žene, a posebno poduzetnice ili one koje imaju poslovnu ideju sa područja ovog grada na savjetovanje koje će se održati 17.09.2020. godine u Hotelu „SAX“ u Gračanici (ul. Branilaca grada bb) sa početkom u 17:00h. U okviru savjetovanja će se predstaviti projekat „Osnažene žene za snažne zajednice/Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u FBiH“ koji je finansiran od strane Gender centra FBiH iz sredstava FIGAP II Programa.

Cilj savjetovanja je da se identifikuju specifične potrebe lokalne zajednice u oblasti razvoja poduzetništva žena, te predlože i implementiraju aktivnosti u skladu sa identificiranim potrebama, a u suradnji s lokalnom upravom. Pristune će biti upoznate sa mogućnostima za unaprjeđenje svog poslovanja, rada i života koje nude institucije FBiH, Gender Centar FBiH ali i Udruženje kroz svoje programe i aktivnosti.
Prilikom savjetovanja će se kroz razgovor sa prisutnim uraditi analiza trenutnog stanja u lokalnoj zajednici, ali će se istovremeno promovisati pozitivni primjeri – priče poduzetnica iz Gračanice ali i drugih mjesta u FBiH.

Grad Gračanica podržava inicijative koje osnažuju žene kao i privredu, te će Savjetovanju prethoditi potpisivanje Sporazuma o saradnji između Grada Gračanica i Udruženja poslovnih žena u BiH. Sporazum o saradnji podrazumijeva razvijanje saradnje Udruženja i Grada Gračanica, sa posebnim naglaskom na formiranje Kluba za podršku poduzetništvu žena. Na ovaj način će se osigurati sistemska podrška razvoju poduzetništva žena, koja će se ogledati u stručnoj podršci i obrazovanju, što će doprinijeti porastu broja poduzetnica i rastu poslovnih subjekata koje one pokreću i vode.

Tokom savjetovanja će se identificirati liderice koje su spremne aktivno učestvovati u Klub za podršku poduzetništva žena, te će ovo savjetovanje biti i inicijalni sastanak Kluba.

Pridružite nam se 17.09.2020. u 17:00h na savjetovanju za poduzetnice koje će se održati u hotelu Sax (ul. Branilaca grada bb) uz poštivanje svih mjera kriznog štaba (obavezno nošenje maski i fizička distanca) s ciljem zaštite od korona virusa.